podium heino timmert aan de weg

Net als bij vele theaters is ook bij Podium Heino de voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen enkele maanden geleden van start gegaan. Toch onderscheidt Podium Heino zich op diverse manieren van de andere theaters, waardoor het in de loop der jaren een mooi programma heeft kunnen neerzetten en een vast publiek heeft kunnen opbouwen.

De kracht van Podium Heino zit volgens voorzitter Piet Schippers in meerdere punten: “Het is heel kleinschalig, wat zorgt voor veel interactie tussen artiesten en publiek zowel tijdens de voorstelling als na afloop. Daarnaast is er altijd een mooie (wisselende) expositie van diverse kunstwerken in de theaterzaal. De combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid en toch zo dichtbij in het centrum van Heino werkt aanlokkelijk. En een fijne bijkomstigheid is dat het kaartje inclusief koffie/thee is.”

Voor diverse bekende artiesten die in de grote theaters te zien zijn, kan het publiek ook bij Podium Heino terecht voor onder andere Berry Lussenberg, Kindertheater de Theaterfiets, Marjolein Meijers en Blue Dew. Maar Podium Heino onderscheidt zich weer van de andere theaters met diverse andere bijzondere voorstellingen, die minstens net zo de moeite waard zijn, zoals de kindervoorstelling Pudding Tarzan (gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek), The Fair-Haired Boy en Bender (een Haarlemse muziekgroep). Voor de zondagochtend is er een gevarieerd klassiek programma.

Ondanks alle prijsstijgingen en de bekende economische crisis, zijn de kaarten bij Podium Heino niet duurder geworden. Kaartjes waren in 2007-2008 11 euro en nu afhankelijk van de voorstelling tussen de 6,50 euro (kindervoorstelling) en 12,50 euro. Bovendien is er tien procent vroegboekkorting als je het kaartje voor 1 september koopt. Volgens Piet Schippers is er geen concessie gedaan aan de kwaliteit van artiesten. Dankzij het feit dat Theater Podium Heino volledig gerund wordt door vrijwilligers kunnen deze prijzen gehanteerd worden.

Naast het reguliere programma kan er, door samenwerking met ‘Blues rond de pomp’, op 19 januari volgend jaar in Podium Heino naar blues worden geluisterd. Bovendien is er een nieuw initiatief ontstaan, namelijk de Jazz middagen: op 24 februari, 31 maart en 28 april vinden deze in Podium Heino plaats.

Wie nieuwsgierig is geworden, kan via staging2.podiumheino.nl meer informatie vinden over het kleine theater in de Maalderij en over de voorstellingen. Kaarten bestellen kan via het bestelformulier in het programmaboekje en via bovengenoemde website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.