paraplus zijn wel nodig in nijmegen

Maandagmorgen met de trein naar Nijmegen om ons in te schrijven voor de vierdaagse. Al snel merk je dat je niet de enige bent die middels de NS naar vierdaagse stad Nijmegen gaat. In Arnhem loopt de trein helemaal vol, misschien had de NS beter een was langere trein in kunnen zetten of zorgen voor meer bagageruimte want menig koffer neemt ook een zitplaats in.

In plaats van een conducteur vandaag een veterstrik cursus in te trein. Elke vierdaagse reiziger ontvangt een paar geel-blauwe veters, de hulpconducteur doet even voor hoe het beste deze veters te strikken. De stilte coupe is vandaag niet erg stil maar uiterst rumoerig.

In Nijmegen heerst al een gezellige drukte. Vanaf het station kun je de menigte zo volgen richting “de Wedren” waar de inschrijving plaatsvindt. Voor de inschrijving eerst de koffers maar even afgezet op het vakantieadres en dan maar in de rij om het startbewijs voor dinsdag af te halen. Ondertussen zijn de hemelsluizen ook geopend en zie je een bonte mengeling van paraplu’s. Op de Wedren is het lekker druk, maar minder gezellig dan andere jaren. Iedereen probeert onder een parasol te kruipen maar dat lukt niet altijd even best. Dus in plaats van bijkletsen of even genieten op het terras zoeken veel mensen direct na de inschrijving weer hun overnachtingadres op.

We hebben een vroege start, dus vijf uur vertrekken. Toch maar even proberen het kaartje te ruilen voor een late start, zodat we een uur langer kunnen slapen. De helft van de 40 km lopers moet namelijk om vijf uur vertrekken en de andere helft om zes uur. Dit wisselt om de dag. Deelnemers die de 50 km. route lopen horen het startschot al om vier uur klinken. De wandelaars aan de 30 km vertrekken tussen zeven en acht uur.

Nog even kijken in de binnenstad waar diverse bands proberen de stemming erin te krijgen, maar met deze regen blijven slechts een paar dye hards staan en verkiest het merendeel een overkapping, minder sfeer. Als de band dan ook nog nummers als: “I am singing in the rain” en “Ice cream” gaat spelen is het tijd on zelf te gaan dromen in de wetenschap dat de regen die vandaag viel morgen niet zal vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.