oproep aan kamerleden investeer in ons

Tijdens een werkbezoek van Twee Kamerleden aan onze regio, heeft het bedrijfsleven een duidelijk boodschap afgegeven: Investeer in ons! De resultaten van de discussies voorafgaand aan het werkbezoek van vier Tweede Kamerleden aan de regio zijn gepresenteerd tijdens een drukbezochte Meet en Greet op Landgoed Het Laer in Ommen. Staatssecretaris Fred Teven was hier ook aanwezig. De deelnemers discussieerden tijdens een lunch op het Deltion College in groepen over thema’s als arbeidsmarkt, innovatie, infrastructuur en duurzaamheid.

Het werkbezoek dat volgde op de discussies was op uitnodiging van het bedrijfsleven, aan de Isalaklinieken, Polymer Science Park en NV Rova. De boodschap was te laten zien dat we een economisch sterkte regio zijn, maar de Tweede Kamerleden nodig hebben om te investeren.

“Ondernemers zijn met uitdagende onderwerpen bezig en in allerlei economische ranglijsten staat de regio in de kopgroep”, zegt Jur Zandbergen, voorzitter van VNO-NCW Noordoost-Overijssel. “We zijn trots op onze regio en laten graag aan Den Haag zien waar we hier toe in staat zijn en wat er allemaal gebeurt. Op eigen kracht bereiken we veel”, aldus Zandbergen, “maar we willen groeien van goed naar excellent. En daarvoor doen we een beroep op de Tweede Kamerleden”.

Ondernemers en bestuurders roepen de Tweede Kamer op te investeren in de regio Zwolle, in technisch onderwijs en in goede bereikbaarheid. De N35 wordt daarbij als belangrijke verkeersverbinding genoemd tussen Twente en de regio Zwolle. Daarnaast moet het midden- en kleinbedrijf – als belangrijke drager van de regionale economie – toegang krijgen tot innovatiefondsen en -faciliteiten.

Gaston Sporre, voorzitter van Kamer van Koophandel Oost Nederland en Jur Zandbergen overhandigden de ‘boodschappenlijst’ aan staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid & Justitie) en de Tweede Kamerleden Malik Azmani en Eddy van Hijum. Teeven zei nog even dat het kabinet veel heeft gedaan op het gebied van veiligheid en criminaliteit. “Ook deze zijn in het belang van ondernemers”, aldus Teeven. Zo noemt hij de investeringspremie die het Kabinet voor ondernemers beschikbaar heeft voor projecten als Veilig Ondernemen en de verwachting is dat dit ook in 2013 voortgezet gaat worden.

CDA Kamerlid Eddy van Hijum vindt het goed dat de regio zich profileert bij landelijke politici. Van Hijum: “Met onze no-nonsense mentaliteit en daadkrachtige regionale samenwerking doen we het best goed. Dat geluid laten we ook zeker in Den haag horen”. Malik Azmani (VVD) vroeg aandacht voor de problematiek aan de onderkant van de arbeidsmarkt en zei onder de indruk te zijn van de wijze waarop de ROVA hier mee omgaat. Zij maken namelijk veel gebruik van detachering van mensen van de Wezo.

Beide kamerleden zeiden goede indrukken te hebben opgedaan tijdens de werkbezoeken en zeiden de boodschappen van de ondernemers mee te nemen naar Den Haag. Nu maar afwachten wat er van komt. Gedeputeerde Rietkerk merkte nog op dat de ondernemers zelf aan zet zijn om met plannen te komen voor investeringen. De Provincie wil wel stimuleren, maar dan moet het bedrijfsleven zelf met businesscases komen.

De organisatie van de werkbezoeken in Zwolle en de Meet & Greet in Ommen was in handen van VNO-NCW IJsseldelta, VNO-NCW Noordoost-Overijssel, MKB IJssel-Vecht, Kamer van Koophandel Oost Nederland en Kennispoort Regio Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.