onze man ziet nibali al in het geel

Met gemengde gevoelens kijkt Onze Man van de CRT terug op de etappe van gisteren. “Eerst maar het slechte nieuws?”, vraagt hij ons. “Vooruit dan maar”, nodigen we hem uit. “Het is bar en boos met de Nederlanders gesteld. Mollema is nu de beste Nederlander. Hij staat 30ste, op 4:36 minuten. Gesink staat al op bijna zeven minuten. Hopeloos.”

Dan maar snel het goede nieuws. “Voor mijn eigen Tourspelklassement was het een geweldige dag. Ik heb het hele podium van de etappe, daardoor ben ik met stip gestegen naar de 58ste plaats.” Onze Man wil ook terug komen op de eerste Tourdagen, toen het Tourspelklassement onjuist op de site stond. “Ik heb de jury gevraagd mij de stand na de eerste dag te geven. Ik stond toen op de 6e plaats, prachtig toch?”

Vandaag blijven de renners in het middengebergte. Er is geen aankomst bergop, maar er zijn wel een aantal lastige bulten. Onze Man: “Het toetje is de Col de la Croix, een kuitenbijter van de eerste categorie, met steile stukken van 17 procent. Na de top is het nog 16 kilometer afdalen naar de finish.” Nu de Nederlanders niet meer meetellen voor het klassement, moeten ze maar voor een dagzege gaan.

In 2005 was de laatste voor Pieter Weening. De omstandigheden lijken op die van vandaag. Onze Man: “Het gaat regenen in de Jura. En toen was er ook een afdaling naar de finish. Klöden en Weening hadden aanvankelijk een muizengaatje, maar het peloton kreeg dat niet dichtgereden. Bloedstollend was het. Weening zat in een zetel, maar won uiteindelijk maar nipt.”

Wie wint er vandaag? Onze Man: “Het lijkt door die afzink naar de finish een dag voor de kamikazepiloten Sanchez en Nibali. Het zou mooi zijn als de Italiaan wint, da’s mooi voor het klassement.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.