onze man vroem vroem froome

Na de kortste maar misschien ook wel heftigste rit van donderdag, komt vrijdag direct de langste etappe er achteraan. Een dag voor aanvallers, dat is wel duidelijk, zo steekt Onze Man van wal. 226 km met 2 cols van de eerste categorie binnen de eerste 80 km. Van de Franse Alpen naar de Ardèche. “Let maar op de aanvallers die donderdag in de bus hebben gezeten, maar stiekem best hard omhoog kunnen, ik noem een Moncoutier of een Valls Ferri van Vacansoleil, die ploieg heeft immers wel wat goed te maken na gister. Wordt dit dan een rustig dagje voor Sky? Tja, voor Wiggins is het te hopen, die heeft z’n mannen toch behoorlijk aan het werk gezet de laatste dagen. Het lijkt een geoliede machine, bijna als in de US Postal-dagen, hij heeft zelfs zwarte sokken aan net als destijds Armstrong! Verschrikkelijk! Zwarte sokken was in mijn tijd niet alleen een doodzonde, het was ook gewoon verboden, kijk de KNWU en UCI reglementen tot 1989 er maar op na.”

“Nog even over die ploeg van Wiggins, zij lijken toch onklopbaar. Die Wiggins is een goede renner, maar ik vraag me af of hij het gezag en autoritaire leiding heeft zoals bijvoorbeeld een Armstrong die had.”

“Heb je de Vuelta vorig jaar gezien?” vraagt onze man. “Wiggins en Froome samen tegen 1 kleine Spanjaard, Froome moest destijds constant wachten op z’n kopman, hierdoor verloren ze van ‘one day fly’ Cobo nota bene. En Froome is verdorie nu weer beter dan z’n kopman, in de eerste de beste bergrit reed hij ‘Wiggo’ eraf, en gister moest hij weer inhouden! Maar zal de secondant zich aan de stalorders houden? Waarschijnlijk wel, daarvoor zijn de belangen te groot, als ze maar geleerd hebben van de Vuelta. Kijk, ik moest vroeger ook wel eens werken voor een kopman die geen deuk in een pakje boter reed, dan was het heel simpel. Tijdens de voorbespreking is het ‘ja en amen’. Maar als de koers los is, zorgen dat je in de eerste de beste ontsnapping zit….oja, met witte sokken uiteraard.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.