onze man skien of fietsen

Onze man kent de finishplaats van vandaag eigenlijk alleen als wintersportcentrum. Hij heeft hier in een heel ander jaargetijde en onder heel andere omstandigheden vaak heerlijk geskied. Maar ook als fietser kent hij de omgeving goed, want aan de “andere kant van de berg” ligt immers de Alpe d’Huez.

Hij is duidelijk in z’n nopjes. Wederom geen vlakke etappe vandaag, maar echte beklimmingen! Vandaag is het de tweede dag met een echte bergetappe in de Alpen. Gisteren een etappe met als hoogtepunt de Col du Grand-Colombier, maar geen finish bergop. Volgens hem wordt het vandaag een etappe voor de echte klimmers. Niet alleen moeten de renners vier cols bedwingen, maar hebben we ook een heuse finale bergop waar we de nodige strijd kunnen verwachten. Kan Wiggins zijn koppositie ook hier nog waarmaken?

Gisteren in de eerste echte bergetappe kregen we een mooie strijd te zien, met Voeckler als prachtige en verdiende winnaar. Onze man vindt het alleen jammer dat het nog niet tot grote verschuivingen in het klassement heeft geleid. Zal Froome (ploegmaat van Wigins) de bolletjestrui kunnen veroveren?

De beklimmingen van de Madeleine en de Croix- de-Fer staan Onze Man nog helder voor de geest. In het dal was het warm en tijdens de beklimmingen zoemden de vliegen om z’n hoofd.

Boven gekomen wist hij niet hoe snel hij de “Refuge” op de top moest opzoeken voor een kop warme soep of een “Choco-chaud”. Op de top was het bitter koud in september. Laten we hopen dat onze renners vandaag beter weer hebben en we veel strijd en heroïsche beelden zien in deze etappe. De eindklim naar La Toussuire is niet erg steil en biedt mogelijkheden genoeg voor demarrages, of juist om af te wachten en eerst “het bordje van een ander leeg te eten voordat je aan dat van jezelf begint”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.