onze man roemt tijdrijderstraditie

Met de tijdrit van vandaag voor de boeg, ziet Onze Man van de CRT nog vier echte kanshebbers voor de eindzege in deze Tour. “Ik combineer de proloog van vorige week zaterdag met de klim van eergisteren. Wiggins, Evans, Froome en Nibali reden beide keren voorin. Zij gaan vandaag de andere klassementrijders verder op achterstand rijden.”

Onze Man verwacht dat Cancellara de tijdrit wint. “Gisteren deed ‘ie het rustig aan om zijn benen te sparen voor vandaag.’’ Tijdrijden is een discipline waar ze volgens Onze Man in Raalte wel raad mee weten.

“We hadden in het verleden vanzelfsprekend Jos Wolfkamp. In 1993 werd hij Nederlands kampioen tijdrijden voor eliterenners, dus die kon er wat van. En ook Edwin Ophof kan goed tijdrijden, tegenwoordig laat hij dat vaak zien in combinatie met hardlopen en zwemmen. Dan is er Loes Markerink. Zij was in 2003 wereldkampioen junioren op de weg, maar deed het toen als tijdrijdster ook voortreffelijk. Jammer genoeg is zij gestopt met top- wielrennen. Tegenwoordig hebben we natuurlijk Jasper Hamelink. Vorig jaar werd Jasper vijfde bij het tijdrijden tijdens de wereldkampioenschappen voor beloften. En hij werd een paar weken geleden door een val net geen Nederlands kampioen.”

Van de Nederlanders in de Tour mogen we volgens Onze Man geen wonderen verwachten. “Lieuwe Westra is de enige die goed met de tijdrit overweg kan.” Toch denkt Onze Man dat Westra niet vooraan eindigt. “Westra heeft de afgelopen winter in de bergen getraind. Hij is lichter geworden, en dat is voor een tijdrijder funest.”

Onze Man denkt dat Wiggins vandaag de definitieve basis legt voor een Tourzege. “Het enige dat hem tegen kan houden is ploegmaat Froome. Als die vandaag uithaalt, ontstaat er een onderlinge strijd binnen de Sky-ploeg. In het verleden (Fignon-Hinault; Ullrich-Riss; Contador-Armstrong) hebben we gezien dat dit tot zeer interessante ontwikkelingen kan leiden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.