onze man pizza in metz

Hierover later; eerst iets over Metz:

Onze Man is de tour-geschiedenis ingedoken en ontdekte dat Metz in 1908 de eerste buitenlandse finishplaats in de Tour-de-France was: Metz hoorde destijds nog bij het Duitse Rijk. Een paar wereldoorlogen verder ligt Metz als prachtige Franse stad (125.000 inwoners) te wachten op weer een Tour-aankomst.

Vandaag hebben de sprinters het waarschijnlijk opnieuw voor het zeggen: 207 km. met een tussensprint in Saint-Mihiel en daarna op 70 km. voor de finish een miezerig colletje van de 4e categorie, de Cote de Buxières. Een beetje moderne sprinter haalt daar z’n neus niet voor op… Misschien toch Kittel van Argos?

En na de finish van deze Metz-etappe zal Onze Man zich overgeven aan z’n eigen Metz-gevoel. Een goede traditie is voor hem:

– Op een zwoele zomeravond een heerlijke pizza bij “La Toscane” , Rue Dupont des

Loges.

– Daarna (enigszins licht in het hoofd door wat glaasjes wijn) een rustige wandeling

door de straten van Metz, langs de prachtig verlichte kathedraal terug naar

camping “Municipal de Metz”, gelegen pal aan de Moezel.

Tot zover de een-na-laatste vakantie-etappe van Onze Man. Zijn laatste etappe voert dan, geheel volgens Nederlandse traditionele zuinigheid, via de gratis autoweg langs Luxemburg, voor een goedkope tankstop. En dan door het Ardennenlandschap (langs de Redoute) terug naar Nederland.

Onze tour is nog niet zover en gaat verder in zuidelijke richting het middengebergte in. Daar zullen de sprinters plaats moeten maken voor de klimmers en de klassementsrenners. Daarom zet Onze Man voor deze etappe maar eens in op sprinter Kittel. Als hij het tenminste niet nog steeds “samen met Dunnemans op één zadel zit”…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.