onze man muur in de pyreneeen

Geen gemakkelijke dag wordt het vandaag, met een heuze “muur” in het parcours. Niet te vergelijken met de muur van Geraardsbergen die jammer maar helaas niet meer in het parcours van de Ronde van Vlaanderen is opgenomen. Nee, het gaat om de Mur de Peguere die opdoemt als vanuit het fraaie stadje Massat de Route Departementale 618 wordt ingeslagen. De tourdirectie heeft deze Col de Peguere, zoals dit onding eigenlijk heet, om niet begrijpelijke redenen omgedoopt in een Mur. De stijgingspercentages van dit ding zullen daar wel de oorzaak van zijn, want die zijn niet misselijk. Het weggetje staat in de Michelin-atlas ook aangeduid als “parcours difficile ou dangereux” oftewel een moeilijk of gevaarlijke weg.

Onze Man weet hier alles van, want hij brak hier alweer 6 jaar geleden spreekwoordelijk de kuiten. De laatste vier kilometer van deze col liegen er niet om met 12% gemiddeld en stroken van 20%. De reclamekaravaan zal dit weggetje vast links laten liggen, want de breedte houdt ook niet over.

Vandaag zal alleen een echte volhouder kans maken op de overwinning. Want voordat de muur opdoemt moeten de renners al enkele andere zware cols over. Onze Man tipt een renner van Euskaltel, bijvoorbeeld Egoi Martinez. In de buurt van het Baskenland komt die oranje brigade immers meestal tot vlammen. Een groepje renners zal vandaag vroeg wegrijden en wegblijven. De winnaar moet wel goed kunnen dalen en nog een sprint in de benen hebben. Na de Peguere volgt nog een lange afdaling naar het dal van de rivier de Ariege en een blokje om langs de rivier om te sprinten op het grote mes voor de overwinning in Foix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.