onze man melkzuur uit de buikspieren

Onze Man is niet zo van de rustdagen, “want dat geeft zo’n onrustig zondaggevoel”, laat hij ons weten. “Zondagsmorgens ben ik altijd net zo vroeg wakker als anders maar je blijft dan toch even wat langer liggen omdat het een rustdag is. Het is ook zo gek om al tegen 7.30 uur aan de koffie te zitten en daarna… Ja daarna wat?”

Het is vandaag een rustdag in de Tour. Ook renners hebben een hekel aan zo’n dag. Je kunt beter maar doorfietsen, vinden ze. En niet omdat Parijs nog ver is. Maar omdat je de benen makkelijker soepel houdt met fietsen dan met niks doen. Onze Man heeft dat dit voorjaar nog ervaren. “Gingen we een rondje Nederland doen. Vanuut het oost’n naar Haarlem, naar Rotterdam, trugge noar ’t oosten. Deed die derde dag wel zeer aan de poten, excusez le moi, maar met fietsen trapte ik dat er makkelijk uit. Had ik moeten doen na Sallands Mooiste. 135 Kilometer windhappen en een dag later opgeblazen benen. Ik heb het melkzuur er toen niet uitgefietst want het was een werkmaandag. De hele week spierpijn.”

En daarom is het maar goed dat vandaag de vrouwen in de Tour komen. Onze Man: “dan is het ook nog wel weer aantrekkelijk ’s morgens wat langer in bed te blijven liggen. Of het voor de benen goed is, weet ik niet, maar je werkt dan wel het melkzuur uit je buikspieren weg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.