onze man kijkt uit naar tourmalet

Hij deed er alles aan om spektakel te bieden. Het liefst zag hij dat slechts één renner Parijs zou halen, het moest een ware uitputtingsslag worden. Toen hij bekendmaakte dat de 2114 meter hoge Pyreneeënreus beklommen moest worden, trokken 26 van de 136 reeds ingeschreven renners zich terug. Van de overige 110 haalden toch nog 41 Parijs. Onze Man van de CRT dook in de geschiedenisboeken: “In 1910 hadden de renners varkenskarbonades in de fietstas en een gaslamp voorop, om ’s nachts op tijd binnen te kunnen zijn.”

Woensdag wordt de Tourmalet voor de 78ste maal beklommen tijdens de Tour. Daarmee is deze col recordhouder. Liquidas kan voor een spannende slotweek zorgen. Onze Man tekent uit hoe de tactische bespreking in de nog complete Italiaanse ploeg er uit kan hebben gezien. “Mannen als Basso, Oss, Sagan of Vanotti worden vooruitgestuurd. De rest gaat de wedstrijd hard maken, keihard. Op de eindbeklimming valt Nibali dan aan en laat de vooruitgestuurde helper zich zakken om Nibali bij te staan. Vooral woensdag kan interessant worden, want dan eindigen de renners met een afdaling, en dat kan Nibali als geen ander. Als het regent gaat hij risico’s nemen, en de vraag is of Wiggins en Froome dat ook aandurven.’’ Onze Man ziet Wiggins al breken. “Op dat moment is het interessant wat Froome doet. Gaat hij Nibali counteren, Wiggins in zijn eentje achterlatend? Of blijft hij bij Wiggins, net als vorig jaar in de Vuelta, toen Cobo de lachende derde werd?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.