onze man is zelf geen sprinter

We vragen Onze Man of hij zelf een goede sprinter is. “Toen ik mijn racekarretje twee jaar geleden kocht heb ik gezegd dat ik hem alleen maar neem als ik er heel hard mee kan rijden met mijn handen in de lucht. Maar dat was bluf, ik heb die houding nooit in de praktijk mogen brengen.’’

Wat maakt iemand dan een goede sprinter? “Sprinters hebben knoepers van beenspieren. Ik ben vorig jaar bij de WK Baanwielrennen geweest, bij mannen als Hoyd weet je niet wat je ziet: één brok graniet. Door die spieren zijn ze explosief. Verder moet je niet bang zijn. Met meer dan zestig in het uur manoeuvreren tussen je concurrenten, ik geef het je te doen. En tenslotte moet je durven wachten. Sagan deed dat zondag meesterlijk. Cancellara durfde niet te gokken, en was bang door het peloton opgeslokt te worden. Sagan pokerde wel, en won. Jan Raas kon dat als geen ander: in de kopgroep in de remmen knijpen, terwijl het peloton eraan komt denderen.’’

Wie er woensdag wint: “In ieder geval Rojas niet. Vorig jaar was hij één van de renners die veel punten opleverde, nu is hij al naar huis. Ik denk dat Cavendish ze allemaal weer zijn hol laat zien.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.