Home / archiefcentraal / olst wijhe op zoek naar asbest op boerderij

olst wijhe op zoek naar asbest op boerderij

In de agrarische sector is veel asbesthoudend materiaal gebruikt. Boerderijen, stallen en schuren die voor 1993 zijn gebouwd, werden namelijk standaard voorzien van golfplaten van asbestcement. Ook op andere plekken in de bebouwing werd asbest toegepast. Sinds bekend is dat asbest een groot gezondheidsrisico met zich meebrengt, is vanuit overheidswege een verbod op het gebruik van asbest in 1993 uitgevaardigd.

Sindsdien wordt met zorgvuldigheid asbest verwijderd als er verbouw of sloop plaatsvindt. De verwachting is dat in bestaande bouw nog veel asbesthoudend materiaal aanwezig is. Individuele ondernemers weten vaak wanneer gebouwen op hun erf zijn geplaatst en welk materiaal is gebruikt.

Op www.asbestvanhetdak.nl staat een enquête voor een digitale inventarisatie van asbest op agrarische bedrijven. De gegevens worden anoniem verwerkt. Ook kunnen de ondernemers suggesties geven op welke manier zij asbestverwijdering versneld kunnen realiseren. De resultaten worden gebruikt om meer inzicht te krijgen in de hoeveelheden asbest binnen de landbouw inclusief de knelpunten en kansen bij het verwijderen van asbest in de Provincie Overijssel. Na deze verkenning kan een eventuele aanpak worden vastgesteld.

Ondernemers kunnen de enquête tot 27 augustus 2012 invullen. Voor een papieren versie kunnen ondernemers contact opnemen met Linda Bos, Projecten LTO Noord via 088 – 888 66 77.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.