nu ook aed bij bar en brasserie zwakenberg

Bar & Brasserie Zwakenberg beschikt sinds afgelopen week ook over een Automatische Externe Defibrillator (AED). Een snelle hulpverlening bij hartritmestoornis is noodzakelijk. Iedere minuut uitstel van de reanimatie verlaagt de kans op overleven met 30 procent.

Het normale hartritme en de pompwerking van het hart kunnen worden hersteld met een AED. Als defibrillatie binnen zes minuten plaatsvindt, neemt de kans op overleven tot 72 procent toe. In principe mag iedereen een AED gebruiken, ook als je nog nooit een cursus hebt gevolgd. Maar een training verhoogt de kans op succes wel aanzienlijk. Dat heeft vooral te maken met de snelheid van handelen. De eerste zes minuten zijn van levensbelang. Als je ter plekke de instructies moet lezen en begrijpen, gaan er veel kostbare minuten verloren.

Mede hierdoor heeft familie Zwakenberg besloten om haar personeel aan de Schoolstraat een training te geven met oog op deze AED. Deze training is verzorgd door mevrouw Ietje Scholten en haar zoon Robert, eigenaren van het opleidingscentrum Impuls. Tijdens twee ingelaste dagen heeft het personeel van Zwakenberg een complete training gehad met het oog op de AED.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.