nieuw speelmateriaal voor t zunneweitje

Wethouder Ben Haarman verraste woensdag 18 juli samenlevingsveld ’t Zunneweitje met nieuw speelmateriaal. Dat gebeurde in het kader van de provinciale pilot ‘Combineer en Scoor met Jeugd en Buitenruimte’ van Sportservice Overijssel. Het doel van de pilot is om een structureel en kwalitatief goed sportaanbod te organiseren. In Laag Zuthem is daarvoor samenlevingsveld ’t Zunneweitje gekozen. Het nieuwe materiaal moet deelname aan de activiteiten extra stimuleren.

Op ’t Zunneweitje worden diverse sportactiviteiten georganiseerd door een evenementencommissie, bestaande uit inwoners van Laag Zuthem. Vanuit de pilot van Sportservice Overijssel krijgt de commissie een jaar lang ondersteuning bij de organisatie. Daarnaast is een activiteitenbudget beschikbaar gesteld.

De ondersteuning bestaat uit twee combinatiefunctionarissen; Rob van Egmond en Kristel Meijer. Samen met de evenementencommissie hebben zij een sportaanbod voor jong en oud ontwikkeld voor het samenlevingsveld. Rob van Egmond blijft de commissie het komende schooljaar ondersteunen. Hij gaat ook de gymlessen verzorgen op basisschool De Linde.

Het samenlevingsveld in Laag Zuthem is vorig jaar in gebruik genomen. Het grasveld achter het Trefpunt is omgetoverd tot een multifunctionele accommodatie met onder meer een kunstgrasveld, jeu de boules baan, kabelbaan, volleybalveld en verhard basketbalterrein. Het veld heeft een sterke ontmoetingsfunctie. Sinds de opening wordt het veld intensief gebruikt voor sporten en bewegen door diverse doelgroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.