Home / archiefcentraal / natuurexcursie bij het nijenhuis

natuurexcursie bij het nijenhuis

De VVV/ANWB Raalte houdt woensdag 4 juli om 13.30 uur een natuurexcursies rondom Kasteel Het Nijenhuis bij Heino. Dit middeleeuws kasteel, dat eigendom is van de provincie Overijssel, werd reeds in 1382 vermeld. Het geheel is aangelegd in Franse landschapsstijl, dat kenmerkt zich in rechte lanen, rechte grachten en symmetrische beplanting.

Het thema van de wandeling zal dan ook cultuur en natuur zijn. Agnes Neimeijer loopt met de deelnemers rondom het kasteel en er wordt aandacht gegeven aan de indrukwekkende geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. De kosten bedragen 4 euro, kinderen tot 12 jaar 3 euro en de start is bij de parkeerplaats van Het Nijenhuis. Opgave voor woensdagmorgen 11.00 uur bij VVV/ANWB Raalte, 0572-352406. De volgende Nijenhuisrondleidingen zijn woensdagmiddag 25 juli en 22 augustus.

Lees ook

CRT huldigt Mitchel Schotman

RAALTE – Wielervereniging CRT heeft woensdag 15 september Mitchel Schotman gehuldigd voor zijn BMX-prestaties. Mitchel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.