Home / archiefcentraal / n348 ter hoogte van raalte twee weken dicht

n348 ter hoogte van raalte twee weken dicht

De N348 van Raalte naar Deventer is vanaf maandag twee weken dicht. De weg gaat vanaf kruispunt Bos in Raalte tot aan de afslag met Raalte Zuid/Sportpark Ramele op slot voor nieuw asfalt, maar vooral ook voor aansluiting van de nieuwe afslag ter hoogte van de scholen Landstede en Carmel.

Vermoedelijk gaat dat maandag in de ochtendspits en de dagen er na in al die andere spitsen nog wel het een en ander aan verkeersoverlast opleveren, want het wegvlak is druk bereden.

Als over veertien dagen de weg weer open gaat is een van de drukste verkeersgebieden van Raalte autoluw geworden. De Zwolseweg wordt namelijk definitief afgesloten als afslag op de N348. Daarmee is de weg langs de sportvelden van Rohda, sportcomplex Tijenraan en de scholen Landstrede en Carmelcollege geen doorgaande weg meer. Ter hoogte van de Ceintuurbaan in Raalte is al een rotonde aangelegd, de aftakking van die weg wordt de nieuwe aftakking op de N348.

Ook het Motormuseum, Tuliphotel en café restaurant Tivoli zullen maximaal profiteren van de nieuwe rotonde. Zij zijn nu vanaf de doorgaande weg goed te bereiken en liggen zelfs meer dan eerder in het oogveld van het passerende verkeer. De uitgaansgelegenheid lag al op een prachtige locatie, het is door de veranderde wegstructuur ineens een A-locatie geworden.

Het kleine zware betonnen bruggetje ter hoogte van de Drosenkampvijvers ligt nog keurig op zijn plaats. Het lijkt er ook op dat deze brug de grote renovatiewerkzaamheden overleefd heeft. De brug was vroeger een spoorbrug in de tijd dat er nog treinen van Raalte naar Deventer reden.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.