megafundag voor jonge mantelzorgers

De jaarlijkse mantelzorgdag van Carinova wordt dit jaar een MegaFunDag bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De dag is pas 10 november, maar de organisatie wil graag ruim op tijd weten wie er mee gaat. De dag duurt van 11.00 tot 17.00 uur en is voor mantelzorgers van 10 tot 25 jaar uit heel Nederland. Er zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens de dag kun je een BN-er ontmoeten en meedoen met een van de vele workshops.

Ben jij ook jonge mantelzorger en wil je meedoen met de MegaFunDag? Geef je dan op bij Carinova via 0900 8662 of steunpuntmantelzorg@carinova.nl. Er is plaats voor 500 mantelzorgers. De MegaFunDag is een initiatief van Fawaka, project voor jonge mantelzorgers in Friesland en Coöperatie VGZ.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren bij wie er thuis iemand extra zorg nodig heeft. Dat kan zijn een ouder, broer of zus met een ziekte, een beperking of met psychische- of verslavingsproblemen. Een kwart van alle jongeren zorgt voor een familielid. De aandacht binnen het gezin van deze jongeren gaat vaak uit naar het familielid dat extra zorg nodig heeft. Voor de jonge mantelzorgers is er dan minder aandacht. Zij blijven vaak alleen met hun zorgen, maar dat is 10 november dus wel even anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.