magre en magre gevleugeld nachtconcert

Wim Magré (orgel) en Wilbert Magré (vleugel) geven woensdag 18 juli om 22.30 uur een Nachtconcert in de Willem Hendrik Zwart Hal aan de Grensweg 17 in Lemelerveld. Het thema is ‘Magré en Magré gevleugeld Nachtconcert’. Het wordt een concert met een afwisselend programma. Zo worden gespeeld: De Fabriek van R. Bos, In His love van M. Patterson, Yerushalaim van N. Shemer, Mozart medley van W.A. Mozart, Janosch (vierhandig piano) van E. Valentin, uit ‘The Titanic’ ‘My heart will go on’ van J. Horner, Vaderdag van J. Ewbank, The Phantom of the Opera van A. Lloyd Webber en een piano-improvisatie van Wim Magré.

Wim Magré

Wim Magré (1962), musicus in Elburg, ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool in Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk in Kampen. Verder heeft hij aan het Conservatorium in Zwolle gestudeerd, waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij af.

Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk in Doornspijk, Hervormde Gemeente Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) in Amsterdam. Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels in onder andere: Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Ook werkte hij mee aan tweetal orgel DVD’s in de Bovenkerk in Kampen en maakte Wim Magré zes tournees naar de VS en Canada.

Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en kinderkoren in Oostendorp, Doornspijk en op Urk. Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland. Voor meer informatie kun je kijken op staging2.wimmagre.nl

Wilbert Magré

Wilbert Magré werd in 1992 geboren te Zwolle. Op 8 jarige leeftijd begon hij aan de A.M.V. cursus op de muziekschool in Nunspeet die hij met een diploma heeft afgesloten. Tijdens deze tweejarige cursus begon hij zijn eerste pianolessen bij de bekende pianist Herman Riphagen uit Heerde waar hij tot op heden nog steeds bij studeert. In september 2010 heeft Wilbert zijn eerste concertreis gemaakt naar Parijs samen met het Gemengd Koor Groot Veluwe onder leiding van Wim Magré.

Regelmatig is hij al te horen op concerten, zangdiensten of als begeleider bij koren. Samen met zijn vader Wim Magré geeft hij onder de naam: “Magré & Magré” diverse concerten in het land op orgel en piano. Tevens hebben de heren Magré in november 2010 hun tweede CD samen gepresenteerd in een volle Grote Kerk in Elburg.

Reserveren voor het concert kan via 0572 371838 (Huetink) of 038 4224079 (Boks). De entree bedraagt 14,00 euro inclusief koffie of thee met een koek en een drankje en hapje na afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.