luto twee keer prachtig een keer afgelast

Het Luttenbergse openluchttheater Het Lommerrijk kijkt terug op een bijzonder weekeinde. Toneelvereniging Luto trok vrijdag- en zaterdagavond vijfhonderd toeschouwers. Op zondag werd de voorstelling afgelast. Donderdag volgt een herkansing.

De avondvoorstellingen van Luto op vrijdag en zaterdag bleken een schot in de roos. Met heerlijk weer, gezellige fakkels en een spektakelstuk werd twee keer een sfeervolle zomeravond in het Pastoorsbos. Op vrijdagavond vonden bijna 300 bezoekers de weg naar het theater. Zaterdag waren dat er zo’n tweehonderd.

De toneelvereniging pakte uit. Onder de bezielende leiding van regisseur Willy Koerhuis trokken de spelers alle registers open. De decorbouwers en technici hadden daarvoor al een meesterwerkje afgeleverd door het podium om te toveren tot een boerenerf. Bovendien riep de toneelgroep de hulp in van vele Luttenbergers waardoor het bruiste van het leven in het bos. Garagebedrijf Mol leverde het nostalgisch Volkswagenbusje van de Luttenbergse Yvon Jaspers. De lokaal vermaarde motorrijder Bennie Besten leverde twee hoerige actrices af bij het podium in zijn Harley Davidson. Jan Scholten voerde dat duo na de voorstelling af in een puftrekkertje. Bovendien was een hok vol kippen ingehuurd. De gevederde edelfiguranten hadden het naar hun zin. Tijdens hun theaterdebuut legden de hennen een handvol eieren.

Op zondagmiddag pakte het minder goed uit voor Luto. Hoosbuien dwongen de organisatie om op het laatste moment de voorstelling af te gelasten. Luto heeft besloten om op donderdagavond 12 juli om 20.00 een extra voorstelling te geven. Kaarten kosten 7,50 euro en kinderen hebben gratis toegang.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.