leukste dorp tour naar luttenberg

Deze zomer gaat RTV Oost zes weken lang op bezoek bij deelnemers aan de verkiezing van het ‘Leukste Dorp van Overijssel 2012′. Tijdens deze ‘Leukste Dorp Tour’ staat elke werkdag een deelnemend dorp centraal. Vrijdag 3 augustus strijken de verslaggevers van RTV Oost neer in Luttenberg. Ze bezoeken er opmerkelijke mensen, plaatsen en activiteiten. Om 17.20 uur staat Luttenberg centraal in een live uitzending van TV Oost vanuit het Gemeenschapscentrum.

De onderwerpen van de uitzending worden grotendeels aangedragen door de inwoners van Luttenberg. Op deze manier krijgen ze de kans om hun beste beentje voor te zetten bij de verkiezing van het ‘Leukste Dorp van Overijssel 2012′. Alle inwoners zijn van harte uitgenodigd om vanaf 17.20 uur aanwezig te zijn bij de live uitzending van TV Oost. Het programma wordt ’s avonds elk uur herhaald. Ook zijn er herhalingen op zondag 5 augustus om 12.00 uur en maandag 6 augustus om 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

Via de website kan iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriet. Er hebben zich 76 Overijsselse dorpen aangemeld. De Provincie Overijssel stelt een bedrag van 5000 euro beschikbaar voor het winnende dorp.

De jury voor het ‘Leukste Dorp van Overijssel 2012’ staat onder voorzitterschap van Gabriëlla Esselbrugge uit Giethoorn, die afkomstig is uit de toeristische sector en de Kop van Overijssel vertegenwoordigt. Jan Eijsink uit Diepenheim is afkomstig uit de kunst- en theaterwereld en vertegenwoordigt de regio Twente. Het derde jurylid is Ron Vermaning uit Olst. Hij is werkzaam in de detailhandel en vertegenwoordigt Salland. De jury volgt de ontwikkelingen in de dorpen op de voet. In september zullen drie finalisten worden beoordeeld volgens een aantal vooraf vastgestelde criteria. Op vrijdag 28 september is de finale live te zien bij TV Oost. De stemmen van het publiek en de vakjury tellen elk voor vijftig procent in de einduitslag.

De verkiezing van het ‘Leukste Dorp van Overijssel 2012’ wordt gehouden door RTV Oost en de dagbladen De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.