kinderdagverblijf traint voor wk van 2030

Kinderdagverblijf Wijsneus Brink in Raalte heeft een minivoetbalveldje cadeau gekregen van Haarco Raalte. Donderdagochtend brachten Huub ter Haar en zijn collega’s het veldje naar het kinderdagverblijf. De kinderen konden niet wachten totdat het veld was uitgerold. Daarnaast kreeg Wijsneus Brink ook twee goaltjes aangeboden door Way to Go Campingshop.

Het miniveld van dertien bij vier meter lag gedurende het EK voor de deur van interieurzaak Haarco. “De reacties waren heel leuk”, vertelt Huub. “De mensen liepen met een glimlach voorbij en de jeugd speelde naar hartenlust voetbal.” Maar wat te doen met het veld na het EK? Huub besloot een prijsvraag uit te schrijven voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, scholen en verenigingen. Zij moesten motiveren waarom ze het kunstgrasveldje wilden hebben. Het leverde een groot aantal reacties op.

De motivatie van Wijsneus Brink sprong eruit. De medewerkers gingen dan ook niet over een nacht ijs. “We hebben samen met de kinderen een collage gemaakt met foto’s van de slechte staat van onze eigen grasmat”, vertellen Lisette van der Kolk, Lieke Schiphorst en Monique Hulsman van Wijsneus Brink. “Vervolgens zijn we naar Haarco gegaan om het aan te bieden. In vol ornaat. De heren als voetballers, de dames als voetbalvrouwen. Zonnebrillen, boa’s noem het allemaal maar op. ”

“We waren volledig verrast”, vertelt Huub. De winst kon Wijsneus Brink dan ook niet meer ontgaan. Donderdag bood Huub met enkele van zijn collega’s het kunstgrasveldje aan. Het viel in goede aarde. Nadat het veld was uitgerold, stoven de kinderen erop. ‘Voetballuh’. “Het is prachtig voor hen”, vertelt Lisette, “Nu kunnen ze trainen voor het WK van 2030. Wie weet wat er aan talent komt bovendrijven.”

Haarco verkoopt het kunstgras overigens zelf ook. “Het materiaal kun je overal voor gebruiken. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren. Wil jij een blauw veld? Geen probleem. Er zijn mensen die het in hun woonkamer leggen. Het is ideaal materiaal. Je hoeft het gras niet te maaien, het is altijd groen, het gaat niet dood, je hebt geen last van onkruid en na een potje voetbal heb je geen vieze kleren. We kunnen zelfs complete kunstgrasvelden leveren.”

Haarco Raalte is te vinden aan de Marktstraat 23 in Raalte (0572 353485). Meer informatie vind je op staging2.haarco.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.