kermis bij timmerweek in lemelerveld

Voor de achttiende keer hield Landstede Welzijn vorige week in Lemelerveld de Timmerweek. Met 140 kinderen, geholpen door zo’n 80 vrijwilligers, was het volgens de organisatie een geslaagde week.

Van de vrijwilligers hadden enkelen zich pas vlak voor het evenement aangemeld, maar deze bleven spontaan de hele week om te helpen. Ook vaders, moeders, opa’s en oma’s knutselden en verfden de hele week mee om er samen met de kinderen een mooie vakantieweek van te maken.

Nadat de Timmerweek op maandag 23 juli geopend was, gingen de kinderen aan de slag met het bouwen van kermisattracties. De eerste twee dagen werd er niet alleen getimmerd, maar ook geknutseld. Voor woensdag was er een Ballonnenpietje uitgenodigd. Hij maakte voor de kinderen diverse ballonnencreaties. Ook konden de kinderen zich laten schminken. Het bezoek aan de timmerweek van de burgermeester van Dalfsen drs. Han Noten, werd door iedereen zeer op prijs gesteld. De burgermeester werd ondanks het warme weer toch uitgelokt om de diverse gebouwde kermisattracties uit te proberen zoals bussen gooien en aan de touwtjes trekken. Tot vreugde van de kinderen kwam hij elk bouwwerk kwam bewonderen.

Donderdag was het verfdag. Ook nu lieten de kinderen hun creativiteit zien. Omdat het erg warm was, kwam de brandweer tegen 11.00 uur om wat verkoeling te brengen. ’s Avonds was het kijkavond voor familie en andere geïnteresseerden, dus alles moest mooi opgeruimd worden. Er stonden diverse attracties klaar zoals een spookhuis, bussen gooien, een draaimolen met knuffels erin, een vrije val en botsauto’s. Mede dankzij het mooie weer kwamen veel ouders en grootouders de diverse kermisattracties keuren en bewonderen. Ook Wethouder Maurits von Martels bevond zich onder de vele toeschouwers. Het Scoutingterrein stond bomvol met mensen. De bouwvakkers kregen complimentjes dat de constructie van de bouwwerken zo stevig waren en dat het ook bouwtechnisch verantwoord was dat de kinderen bovenop hun bouwwerken konden spelen. De kijkavond krijgt de laatste jaren steeds meer belangstelling.

Vrijdagmorgen werden alle bouwwerken weer afgebroken, wat door veel deelnemers betreurd werd. Dankzij de inzet van voldoende vrijwilligers verliep het afbreken eveneens voorspoedig. Hierbij werd een groot kunstwerk – gemaakt door tien kinderen in de stijl van Herman Brood – veiliggesteld. Dit moet nog ergens een plekje krijgen. Na het opruimen deden de kinderen nog wat spelletjes, kregen ze nog wat te eten en te drinken en met een liedje en een dansje werd vervolgens de Timmerweek afgesloten. “Het weer was de hele week super mooi en de kinderen hebben zich weer voortreffelijk vermaakt in hun eerste vakantieweek,” aldus de organisatie. De Timmerweek is volgens hen een evenement geworden dat in Lemelerveld niet meer weg te denken is. De werkgroep die de week organiseert bestaat uit negen personen. Vijf van hen zijn al sinds het prille begin bij de organisatie betrokken

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.