jelle paauw wint heino masters

De eerste editie van De Heino Masters Golftoernooi is zeer succesvol verlopen afgelopen zaterdag. Maar liefst 46 Heinoërs of oud-Heinoërs van de voormalige gemeente Heino hadden zich ingeschreven voor de eerste editie die plaatst vond op de Golfclub Zwolle. De deelnemers werden ingedeeld in 12 flights afhankelijk van hun handicap en werkten de 18 holes af. Er werd gespeeld in 2 categorieën, 1 strokeplay categorie (cat. 1) voor golfers met een handicap van 0 tot 21,0 en een stableford categorie (cat 2.), waarin de golfers met een handicap van 21,1 tot 36,0 uitkwamen.

Alle ingrediënten waren aanwezig om de eerste editie tot een succes te laten worden. “We zijn erg blij met het aantal deelnemers, het is een gezellig gemeleerd gezelschap, het weer werkte prachtig mee en de Greenkeepers van Golfclub Zwolle hadden de baan in goede conditie”, aldus de enthousiaste organisatie.

Een van de uitgangspunten van het evenement is om te starten en te eindigen in Heino. Zo verzamelden de golfers zich op het parkeerterrein achter de RK-Kerk vanwaar ze per touringcar naar Golfclub Zwolle vertrokken, aan het einde van de dag werd het slotdiner en prijsuitreiking gedaan bij Restaurant-Zalen Oortwijn in Heino. “Dit evenement had geen doorgang kunnen hebben zonder de steun van onze sponsoren, veelal lokale ondernemers uit Heino”, aldus Bram Steijn.

De eervolle titel Heino Master is weggelegd voor de winnaar in categorie 1. Jelle Paauw behaalde het beste resultaat met een netto score van 74 slagen, tweede werd Arnoud Wierdsma met 77 slagen en de derde prijs in categorie 1 ging naar Henri Satink welke een slag meer nodig had dan de nummer 2. In categorie 2 was Paul Vermeulen de winnaar met een stableford score van 44 punten, tweede werd Johan Freriks met een score van 39 punten, gevolgd door Ronald-Jan Koning met 38 punten. Laatstgenoemde werd tevens winnaar van de Longest Drive, hij sloeg zijn eerste bal op hole 5 van Golfclub Zwolle maar liefst 275 meter.

Afra Sinnige sloeg bij de dames de bal het verste weg, op 160 meter. Op de 17e hole ging het erom om de bal het dichtst bij de vlag te spelen, de neary genaamd, André Mekers legde daar zijn bal op een metertje van de vlag. Er werd fanatiek gestreden om de prijzen maar het sociale en sportieve aspect bleef bovengeschikt aan de strijd om de prijzen. Wat de organisatie betreft en de aanwezige en enthousiaste deelnemers wordt dit een evenement dat jaarlijks terugkeert. In ieder geval is datum voor volgend jaar bekend. Volgend jaar zal de Heino Masters plaatsvinden op zaterdag 29 juni. Noteren alvast in de agenda. Heino heeft er weer een mooi sportevenement bij.

De volledige lijst met winnaars en de foto’s van de dag zijn te vinden op staging2.heinomasters.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.