intratuin mogelijk naar deventer

De vestiging van Intratuin aan de Burgemeester van der Feltzweg in Twello verhuist mogelijk naar een andere locatie. Het college van burgemeester en wethouders en Intratuin hebben overeenstemming bereikt over het sluiten van een voorlopige overeenkomst en vinden de Driehoek Blauwenoord een geschikte plek. Op dit moment wordt gekeken naar de mogelijkheden voor de verhuizing naar deze locatie.

De Driehoek Blauwenoord ligt aan de N348, tussen de spoorlijn Deventer-Enschede en het Overijssels Kanaal.

“We voeren met de gemeente Deventer al een aantal jaar gesprekken over een verhuizing richting Deventer. We kenden Deventer al een beetje omdat veel kanten in de vestiging Lochem hier vandaan komen. Deventer ligt eigenlijk altijd al binnen de reikwijdte van Intratuin Lochem en daarom lag het eigenlijk wel voor de hand dat we ooit eens richting Deventer zouden komen,” aldus Intratuin.

Intratuin: “Een aantal jaar geleden hebben we ons gevestigd in Twello, in de voormalige Groenrijk-vestiging. We konden destijds in Deventer geen geschikte locatie vinden. We hebben diverse locaties onderzocht en uitgediept, maar deze bleken te klein of er kon geen tuincentrum gevestigd worden. De vestiging in Twello zal op termijn gaan sluiten, maar nu is daar nog geen duidelijkheid over. We zijn met de gemeente Voorst (waar Twello onder valt) op zoek naar een juiste invulling voor de huidige locatie.”

Voordat de verhuizing door kan gaan, moet er nog een aantal stappen genomen worden. Zo zal het geldende bestemmingsplan moeten worden aangepast. De koper, Intratuin, is verantwoordelijk voor de wijziging en zal een concept-bestemmingsplan indienen bij de gemeente. Dit zijn het college en de koper overeengekomen.

Op dit moment geldt er voor de locatie op de Driehoek Blauwenoord nog geen juiste bestemming voor het vestigen van een tuincentrum. Het concept-bestemmingsplan wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Die beslist vervolgens of het plan wordt vastgesteld. De koop gaat door, zodra een bouwvergunning is verleend.

Bij aankoop van Intratuin vindt ook grondverkoop plaats. De grond die de gemeente verkoopt, wordt gebruikt voor het realiseren van het nieuwe tuincentrum met bijbehorende parkeerplaatsen en verkeersontsluiting.

Intratuin: “Afgelopen jaar is de locatie Driehoek Blauwenoord in beeld gekomen en hebben we samen met vastgoedbedrijf Antcompany uit Deventer diverse gesprekken gevoerd met de gemeente. Het eindresultaat is positief. Als de plannen doorgaan zoals we die nu in beeld hebben, komt er een moderne Intratuin van ongeveer 10.000 vierkante meter waar we onze klanten met alle egards kunnen ontvangen. Parkeren kan op ons eigen terrein, waar we 450 parkeerplaatsen aanleggen voor onze klanten.”

Als alles meezit opent de Intratuin over één tot anderhalf jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.