in het zweet voor energy4all

Maar liefst 46 dames deden donderdagavond mee aan een Sh’Bamsessie in de sporthal van Luttenberg. Ze werkten zich in het zweet voor Stichting Energy4All.

Circa dertig Luttenbergers nemen op zondag 23 september deel aan de Dam tot Damloop. Zij willen daarmee geld inzamelen voor Energy4all, een stichting die zich inzet om energiestofwisselingsziekten te bestrijden. Om het benodigde sponsorbedrag voor het goede doel (150 euro per deelnemer) bijeen te brengen, worden momenteel tal van acties georganiseerd in Luttenberg. Daar was de Sh’Bam-avond er eentje van. Sh’Bam is een groepsfitnessprogramma met eenvoudige dansbewegingen op top 40-hits, dance, remixen van classics en Latin muziek. De deelneemsters betaalden daarvoor 5 euro per persoon.

Katinka Klomp-Bourgonje is meer dan tevreden over de opkomst. “Er zijn veel meer deelneemsters dan we hadden verwacht.” Katinka en haar man Peter hebben een zoon (Diede, 11 jaar) die lijdt aan een energiestofwisselingsziekte. Het stel besloot enkele maanden geleden samen met familieleden en vrienden een grote actie te organiseren voor Energy4All. “Zelfs de huisarts en de juf van Diede lopen mee met de Dam tot Damloop”, vertelt Katinka. “En ook Peter, Diedes broer en verschillende familieleden en vrienden doen mee.”

Ondanks de ernst van de ziekten, hebben de acties een vrolijk karakter. Katinka en haar vriendinnen zamelden bijvoorbeeld met een ludiek spel geld in tijdens Picknick op de Boerschop, kinderen van de lagere school gingen al langs de deuren om statiegeldflessen op te halen of taart te verkopen en tijdens het recente beachtennistoernooi moest zelfs de baard van Frank Hesselink eraan geloven. Alles voor het goede doel. Katinka: “En de mannen hebben eigenlijk beloofd om een bierproefavond te organiseren. Alleen komt dat er nog niet van. Maar we zullen zien.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.