ikea komt naar zwolle

Ikea opent binnen afzienbare tijd een vestiging in Zwolle. Woensdag zetten Ikea en de gemeente Zwolle hun handtekening onder de koopovereenkomst van de grond van industrieterrein Hessenpoort. Als alles meezit kan de Zweedse meubelgigant zijn vestiging begin 2014 openen in Zwolle.

Ikea wil niet het eerste het beste gebouw in Zwolle neerplempen: Het moet het duurzaamste winkelpand onder grootschalige winkelbedrijven worden. Zo gaat het bedrijf gebruik maken van een koude- en warmteopslag, zonnepanelen en windmolen en led-verlichting in de parkeergarage. Dat ambitieus bouwen ook een bult geld kost, valt op te maken uit het prijskaartje. Ikea heeft 50 miljoen euro (dat zijn ruim 1 miljoen Billy-boekenkasten) voor de bouw van het pand gereserveerd.

Naast het gemak voor de inwoners van de omgeving Zwolle, is de komst van Ikea ook nog eens goed voor de regionale economie. Volgens de Zwolse wethouder De Heer levert Ikea ongeveer 350 banen op.

Woensdag werd er een informatiebijeenkomst gehouden, waarop een impressie van de nieuwe winkel werd gegeven. Zie voor die informatie het fotoalbum bij dit artikel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.