hevo trainster na 31 jaar op straat

Na 31 jaar Hevo moet Mariët Goedkoop op zoek naar een andere vereniging. Het bestuur van SC Hevo heeft besloten dat er vanaf volgend seizoen geen plek meer is voor selectieturnen en wil zich alleen nog richten op het recreatieve deel van de sport. “Hartstikke jammer,” vertelt Mariët Goedkoop.

Leden en hun ouders werden woensdagavond ingelicht over de keuze van het bestuur. Ouders hebben de keuze als een donderslag bij heldere hemel ervaren. Goedkoop voelde de bui al wel een beetje hangen. “Gevoelsmatig wel, zeker de laatste twee maanden. Zondag werd het me al verteld.”

Het bestuur van de vereniging lag in spagaat over de kwestie. Van de zes bestuursleden waren drie voor het voorstel en drie tegen. De voorzitter van de vereniging, Eibe Karssenberg , moest het uiteindelijke besluit nemen. Of dat zo mocht gaan, betwijfelt Goedkoop.

“Volgens het bestuur was er te weinig draagkracht vanuit de recreatieve tak van de vereniging voor de selectie. Dat is nooit getoetst, maar wordt nu wel als argument gebruikt om de stekker er uit te trekken. Volgens mij was het verstandiger geweest om dit in een ledenvergadering te bespreken.”

Goedkoop zegt voorlopig af te wachten wat er voortkomt uit de commotie die is ontstaan. “Misschien komt er alsnog wel een ledenvergadering of misschien zelfs wel een sponsor die zegt ‘dit willen we niet’.”

Goedkoop was sinds 1981 betrokken bij SC Hevo als assistent, in 1986 werd ze trainer/begeleidster van de selectie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.