hevo selectie niet haalbaar op langere termijn

“Financieel is het lastig, binnen de vereniging wordt het draagvlak voor de selectie steeds kleiner en de afstand tussen selectie en recreanten is erg groot. Daarnaast lopen subsidies terug,” aldus Karssenberg. “In Zwolle wordt nu een mooie turnhal gebouwd, we hebben geprobeerd om daar iets samen met andere verenigingen op te zetten, maar ook dat stuitte op weerstand binnen de selectie.”

Ouders van kinderen die in de selectie zitten, willen een ledenvergadering over het onderwerp. Volgens Karssenberg wordt dat lastig, in verband met de vakantie. “En om een ledenvergadering uit te roepen heb je een aantal weken nodig.”

Het besluit dat door het bestuur genomen werd, was volgens Karssenberg niet eenvoudig. “Als we een ander besluit aangaande de selectie hadden genomen, hadden we financiële risico’s genomen en dat had van de andere kant weer boze reacties opgeleverd.”

“Vorig jaar kwam uit de ledenvergadering een aantal opdrachten voort. Een deel daarvan hebben we voltooid, maar één van de opdrachten lukte niet: financieel perspectief voor de selectie,” stelt Karssenberg. “Dan moet je de vraag stellen wat voor we willen zijn. Wij hebben gekozen om een recreatieve vereniging te zijn.” Karssenberg stelt dat de meerderheid van de vereniging zijn mening deelt.

Karssenberg bestrijdt een uitspraak die selectietrainster Mariët Goedkoop donderdag maakte. “Het is niet zo dat wij afgelopen zondag aan de trainsters hebben medegedeeld dat we dit besluit hebben genomen. Eind mei is het besluit gevallen en begin juni hebben we Anneke en Mariët op de hoogte gesteld. Daarna hebben we onderhandeld over de vertrekregeling.”

Karssenberg besluit zijn verhaal met de mededeling dat het niet zo is dat het bestuur tegen de selectie is. “De selectie heeft logischerwijs een andere opvatting over de sport dan de recreanten. Het is niet zo dat het bestuur anti-selectie is. We hebben hier anderhalf jaar over vergaderd, maar er kwam geen voorstel dat voldoende draagkracht binnen het bestuur vond. Het is echt niet zo dat we met elkaar iets bekonkeld hebben ofzo hoor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.