Home / archiefcentraal / het donker tegemoet op de holterberg

het donker tegemoet op de holterberg

De gidsen van Natuurdiorama Holterberg nodigen je donderdagavond 12 juli uit om mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21.00 uur en start bij het natuurmuseum.

Voor het donker invalt en de natuur tot rust komt laten vogels zich nog even horen. Het roodborstje, familie van de nachtegaal, zingt zelfs nog als de zon allang verdwenen is. Reeën kruisen wellicht je pad en wie weet word je opgeschrikt door de schreeuw van een bosuil of op de heide door de roep van een nachtzwaluw.

Wandelend in de Holterberg heb je niet de indruk door een gebied te gaan dat in vroegere tijden gevreesd en gemeden werd. De namen Helhuizen, Diepe hel en Heksenweg herinneren aan lang vervlogen tijden. Zo gaat de wandeling door het Nummendal, een in de ijstijd ontstaan ravijn, waar de geest van Old Minneke, de ergste van alle witte wieven, rond waard. Luister naar het bizarre verhaal.

De belevingstocht begint om 21.00 uur. Deelname kost 7,50 euro. Dit is inclusief een drankje onderweg. Reserveren kan via 0548 361979 of museum@holterberg.nl. Op www.museumholterberg.nl vind je meer informatie. Je vindt het Natuurdiorama Holterberg aan de Holterbergweg 12 in Holten.

Lees ook

Luttenberg maakt zich op voor Dorpskwis

LUTTENBERG – In Luttenberg vindt op zaterdag 30 oktober een Dorpskwis plaats. Honderden dorpsgenoten, verenigd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.