groen licht voor nieuwbouw carmel college

De gemeenteraad heeft gisteren bij de bespreking van de Perspectiefnota groen licht gegeven voor nieuwbouw voor het Havo/VWO van Carmel College Salland. De nieuwbouw van het Carmel College kost 10,9 miljoen euro. Dit is een normbedrag dat is gebaseerd op het aantal leerlingen. Als het gebouw meer gaat kosten, moet de school het zelf betalen. Wat er overblijft, mag het CCS zelf houden. Naast de kosten voor de bouw, kost het slopen en bouwrijp maken van het terrein 600 000 euro en de tijdelijke huisvesting voor de Havo/VWO leerlingen kost twee keer 900 000 euro. Het vreemde is dat er tijdens de vergadering niet is gepraat over de locatie. Wim de Hair van Gemeentebelangen heeft dat nog als kanttekening geplaatst bij het besluit.

Ingrid Hegeman, sectordirecteur Havo/VWO, is verheugd dat de gemeente investeert in goed en toekomstgericht onderwijs voor jongeren in Salland. ‘Na een lang en zorgvuldig traject, waarin we het ruimtelijk plan van eisen, het technisch plan van eisen en het financieringsplan gedetailleerd uitgewerkt hebben, zijn wij er klaar voor!’ zegt Ingrid Hegeman. ‘Er heerst euforie. We willen graag aan de slag. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat er de komende jaren veel van ons gevraagd wordt. Een goede school bouwen, gericht op de toekomst, waarin actueel onderwijs gegeven kan worden. Maar ook het lopende onderwijsproces, de praktijk van alle dag en tijdelijke huisvesting vragen onze aandacht.’ Hegeman ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

In de nieuwbouwplannen staat de leerling en zijn leerproces centraal, de school moet zoveel mogelijk sociale veiligheid bieden. Daarom is het gebouw opgedeeld in ‘domeinen’, waar teams van leerlingen en hun docenten gehuisvest zijn. Dit team van leerlingen en docenten werkt meerdere jaren nauw met elkaar samen binnen dit domein. De domeinen zijn praktisch ingericht met klaslokalen, leercentra, stilte plekken en plekken waar je samenwerkend kunt leren.

Hegeman noemt het ook een moedig besluit van de gemeenteraad in een tijd van bezuinigingen. ‘Het wordt zeker geen luxe gebouw, eerder sober en doelmatig. Maar wel een gebouw waar leerlingen en medewerkers zich prettig kunnen voelen.’ Aldus Hegeman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.