goed fietsweer voor struinen langs tuinen

Een aantal bezoekers van de VVV in Raalte slaakte een diepe zucht toen zij naar de fietsroute van Struinen Langs Tuinen vroeg: “Hèhè, eindelijk hebben we weer mooi weer en daar gaan we ook eens goed van genieten!” Maar ook vakantiegangers die in Heino verbleven en nog een dertigtal anderen, maakte deze donderdag gebruik van dit mooie arrangement met een bezoek aan vier heel bijzondere tuinen.

Allereerst fietsten de mensen naar de gastvrije Alize Dijkman en bekeken de mooie tuin van ’t Schippertie in Luttenberg. In deze tuin is genoeg te zien en te beleven, bijzonder is de zelfgebouwde mariagrot en het kapelletje. In deze tuin kreeg men ook koffie met iets lekkers.

Men vervolgde de weg via een schitterende fietsroute door het landschap van Salland richting de tuin van de familie Hulstein. Deze tuin, ook in Luttenberg, is zeer verrassend. Er liggen kronkelpaadjes met verschillende hoekjes vol bloeiende planten en siergrassen.

Daarna vervolgen de fietsers hun weg richting Mariënheem. Bij de kleinschalige kwekerij van Arjan Schepers genieten de bezoekers van de strakke borders. Men kon zelfs meegaan met een rondleiding, waarbij men uitleg kreeg over bijvoorbeeld het bijzondere assortiment aan vaste planten. Tevens kon men een bezoek brengen aan zijn kwekerij.

Via de Wissinkweg fietste men richting de laatste tuin, waarbij de fietsers nog konden genieten van het mooie panoramaschilderij van Salland. De tuin van de familie Kodden heeft een zeer mooie bosvijver. Onder genot van een kopje koffie of thee kon men in deze tuin ook de zelfgemaakte beelden bekijken. De diversiteit tussen de tuinen was groot en het mooie weer goed. De ruim dertig personen die gisteren van dit arrangement genoten hebben, konden met tevredenheid terugkijken.

Ben je nieuwsgierig geworden, je kunt dit arrangement nog op iedere donderdag tot en met 26 juli fietsen. De start is tussen 9.30 en 11.00 uur bij de VVV in Raalte en het arrangement kost 8,50 euro per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.