gewoon carolien verlatingsangst

In het hoofd zijn mensen vaak met andere mensen bezig. Zeker in de eerste fase van liefde, verliefdheid, lijken meiden met hun vriendje bezig te zijn. Een jongedame chat elke dag met een jongeman, kent hem al een tijdje en is er in haar hoofd erg druk mee. Het lijkt wel alsof zij hem mentaal ‘bij zich houdt’. Allemaal zaken aan het bedenken voor hem, met hem, wat hij zou willen, enzovoort. Pfoe, dat is heel uitputtend. Het meest handig is dat je jezelf gaat richten is liefde of op waar je op dat moment mee bezig bent. Dat klinkt gemakkelijk, echter dat kan angst geven.

Door rustig te blijven, rustig te ademen en te voelen wat er in je lichaam gebeurt, kom je tot rust. De dame werd even heel bang, daarna kreeg ze herinneringen aan haar jeugd.

Deze dame begon zich te realiseren hoezeer ze als kind ook altijd op haar ouders gericht was en haar ouders op alle mogelijke manieren probeerde bij zich te houden. In haar beleving kon zij er niet op aan dat haar ouders er gewoon zouden zijn als ze weer terugkwam. Blijkbaar is ze in het verleden een keer in de steek gelaten. De situatie uit het verleden lijkt over het heden heen geplakt zonder dat ze het zelf in de gaten had.

Ze merkte dat ze vanuit deze overlevingsstrategie uit haar jonge jeugd naar de jongen toe bijna obsessief aan hem denkt, hem vasthoudt en allemaal manieren verzint om hem te laten inzien dat hij bij haar moet blijven.

Deze bewustwording maakt haar nu gemakkelijker om de drukte in haar hoofd een halt toe te roepen en zichzelf te dwingen de aandacht te richten op waar ze mee bezig is. Nu kan ze veel meer genieten van het samen zijn met hem!

Heb jij speciale dingen waar je druk mee bent in je hoofd? Wat doe je dan? Hoe kom je weer bij je intuïtie? Misschien kan ik je daarmee helpen? staging2.carolienjonkman.nl, info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.