gewoon carolien moerasgassen

Een mevrouw komt bij me voor haar hele gezinnetje. Deze keer wil zij de aandacht voor manlief vragen. Hij is van het weekend erg ziek geworden. Wat is er aan de hand? Als ik na toestemming mijn aandacht op hem richt, krijg ik het erg benauwd. Dit voelt heftig, ik ken dit niet. ‘Wat is het’? vraag ik mijzelf. Als antwoord krijg ik ‘moerasgeesten’. Ik weet niet wat dat is. O, zegt de mevrouw ‘ons huis is wel op een moeras gebouwd’.

Ik merk dat ik vooral uit de longen, maar eigenlijk uit zijn hele lichaam een soort van lange zwarte sliert mag halen. De energiedeeltjes staan niet dicht bij elkaar, het moet dus een gas zijn. Ik heb mijzelf geleerd dan (delen van) de molecuulformule te zien. Dit is een korte aanduiding van een chemische stof die duidelijk maakt uit welke elementen, en in welke aantallen atomen, een stof is opgebouwd. Hun huis staat in een buurtdorp, veel huizen/ boerderijen zijn daar gebouwd op moeras. ‘Wat is er aan de rechterkant van het huis?” Er blijkt een put te staan, met heel oud water…. Daar komt veel gas vrij.

Manlief heeft na de sessie nog wel klachten, maar ook veel verlichting. Via internet kom ik erachter dat het gas methaan is, moerasgas. Mevrouw noemde de geur van kadavers die ze vaker ruiken, terwijl er geen dode dieren zijn. Moerasgas ontstaat doordat bacteriën in een omgeving zonder zuurstof dode planten afbreken. Het gas wordt ook gevormd door  bacteriën in de voormagen van runderen bij het verteren van het voedsel. Op vuilstortplaatsen en als je de biobak lang laat staan in de hitte ruiken we het ook. We kunnen er groene stroom van maken. Methaan is schadelijk voor het milieu, omdat het bijdraagt aan het broeikaseffect en de vorming van ozon. Het is als broeikasgas ongeveer 25 keer zo sterk als koolstofdioxide. Dat kan ons lichaam al sterk beschadigen. Ik kan mij door deze informatie voorstellen wat voor een effect moerasgas in een lichaam kan hebben.

Hoe is het met de biogassen in jouw huis? Ken je mensen die ziek zijn en mogelijk last hebben van deze gassen?  Graag vraag ik jullie hulp; wie weet meer over deze gassen, hoe kunnen we het gebruiken voor praktische doeleinden, maar ook hoe kunnen we deze gassen nog meer uit een lichaam verwijderen?     

staging2.carolienjonkman.nl    info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.