gerrit blankena sallandse boer 2012

Gerrit Blankena is getrouwd met Dianne en ze hebben samen drie kinderen van 15, 12 en 10 jaar. Gerrit heeft samen met zijn vrouw een melkveehouderij en melkt zo’n 120 koeien met 2 melkrobots. Hij ziet het als een uitdaging om te kunnen blijven boeren in de nabijheid van het natuurgebied Sallandse Heuvelrug. Hij werkt daarnaast regelmatig als kelner, heeft al meerdere bestuursfuncties gehad en zit op dit moment nog in de medezeggenschapsraad van de Bosschool en is bestuurslid van de Bedrijfsvereniging Holten en omstreken. Ook is hij actief bij de school- en volksfeestcommissie Espelo. Zijn hobby’s zijn onder meer zingen bij de Hoolter Korhanen.

De nieuwe Sallandse Boer is niet onbekend met het Sallandse Oogstfeest Stöppelhaene. Hij komt naar de optocht, is ook wel ’s avond naar het Stöppelhaenefeest geweest en heeft meegedaan met de trekkerslep. En uiteraard vindt Gerrit het belangrijk dat de hedendaagse agrarische sector mede door de Sallandse Boer tijdens de Stöppelhaene een gezicht krijgt.

Ook de tradities van het Sallandse Oogstfeest spreken Gerrit aan. Het is een oogstdankfeest, waarbij via het oogstgaveproject ook aandacht wordt besteed aan mensen die het minder goed hebben. De Sallandse Boer is van oudsher tijdens Stöppelhaene de ambassadeur van het oogstgaveproject, dit jaar is het thema van de oogstgave ‘AURORA, kwetsbaar land, sterk volk’. Het project ondersteunt de boerenvrouwenorganisatie SAMAKA in hun strijd voor voedselzekerheid, gezondheidszorg en landhervorming in de provincie Aurora op het eiland Luzon in het noorden van de Filippijnen. Concreet zal de opbrengst van de oogstgave besteed worden aan de aanschaf van een vijftal waterpompen, inkoop van zaaigoed voor de verbouw van rijst en groenten, het produceren en verwerken van medicinale kruiden en het ontwikkelen van gemeenschappelijke tuinen. De hele opbrengst gaat naar het project en Gerrit hoopt dan ook dat de oogstgave ook dit jaar minstens 30.000 euro zal opbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.