geen topturnen meer in heino

“Na ruim 40 jaar wedstrijdsport, landelijk bekend op hoog niveau, zien drie van de zes bestuursleden geen toekomst meer in het aanbieden van wedstrijdsport. Een plan, een visie voor de toekomst opgesteld door de huidige selectieleiding en twee bestuursleden is van tafel geveegd.

Hoe is het mogelijk dat zo’n belangrijke beslissing, niet onderbouwd met feiten, genomen kan worden zonder inspraak van de leden?” vraagt de ouder zich af. “Er is geen ledenvergadering geweest en de wil vanuit een deel van het bestuur lijkt er ook niet te zijn geweest.”

De ouders zijn vooral boos en onthutst dat er een einde komt aan de wedstrijdsport zonder dat er vooraf inspraak mogelijk is geweest van alle leden. “In Heino lijkt namelijk wel degelijk toekomst te zijn. Het aantal leden van de ouder-en-kindgroep en de kleutergym, is de laatste jaren gestegen. Daarnaast is er ook nog een recreatieve groep turnsters. Samenvoeging van de groepen zodat een ieder op zijn niveau kan traine,n had een mooie kans kunnen zijn op wedstrijdsport te kunnen behouden in Heino. Helaas was er niet voldoende draagvlak binnen het bestuur hiervoor.”

 

“Kinderen ontneem je de kans om wedstrijdsport te gaan uitoefenen in Heino. Ook regionaal zal het een groot gemis zijn. Heino is namelijk één van de weinige verenigingen die op hoog niveau trainen voor wedstrijdsport aanbiedt. Veel meisjes van buiten Heino komen naar Heino om te trainen, uit Zwolle, Raalte, Olst. Talenten als Joy Goedkoop, Petra Witjes, Elze Geurts begonnen hun turncarrière in Heino. Heino kan hier trots op zijn!”

Het bestuur heeft er overigens geen gras over laten groeien. De contracten met de selectieleiding zijn met onmiddelijke ingang ontbonden. “De leidsters Mariet Goedkoop en Anneke Berendsen zijn ondanks al deze successen en jarenlange inzet aan de kant gezet. De ouders voelen zich bedonderd,” stelt de ouder. “Hoe vertel je een kind dat 6 á 10 uur in de week met passie traint, dat ze na de vakantie niet meer kan trainen?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.