even niet meer wandelen of toch

Wie vorige week de Nijmeegse Vierdaagse heeft gelopen, is er ongetwijfeld even helemaal klaar mee. De wandelschoenen worden (in de meeste gevallen) nog net niet aan de wilgen gehangen, maar zullen tijdelijk wel even achter op de schappen belanden. Begrijpelijk, want na zo’n immense inspanning (4 x 30, 40 of 50 kilometer) is het goed om ook even op je lauweren te kunnen rusten. Met een voldaan gevoel op de bank of zoals deze week in de tuinstoel; dat is toch de ultieme bekroning?

Natuurlijk heb je het dan wel een tijdje gehad met het wandelen, maar als je er altijd plezier aan hebt gehad, is het goed om het na een maandje toch weer op te pakken. Loop dan maar gewoon weer eens 20 kilometer. Dat gaat je dan heel gemakkelijk af en je krijgt vrij snel het plezier in het wandelen terug. Pak ook in de herfst en de winter af en toe eens een tocht van 20 of 25 kilometer mee en je voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse van 2013 verloopt een stuk vloeiender. Vaak maken veel wandelaars namelijk de fout om zich in relatief korte tijd te willen voorbereiden op een dergelijke monstertocht. Dat is intensief voor je lichaam, maar ook voor de sociale contacten, want alles moet dan wijken om toch die hoeveelheid kilometers in je benen te krijgen. Probeer het vanaf nu dus gewoon bij te houden met eens in de 2 weken een stevige wandeling.

Het zal dan ook niet zo moeilijk zijn om in oktober (tijdens de herfstvakantie!) één of meerdere dagen mee te doen met de Sallandse Wandelvierdaagse. Nijmegen heeft natuurlijk de naam en het is de grootste vierdaagse van het land, maar wil je mooie routes in je eigen omgeving, dan mag je eigenlijk niet ontbreken bij de SW4D. De organisatie weet zeker dat ze zelfs de geboren Sallander weet te verrassen!

Wie een voorproefje wil op de routes van 2012 of op zoek is naar een mooie trainingstocht kan terecht op de website staging2.sw4d.nl. Uiteraard is dat ook de bron voor alle informatie over de Sallandse Wandelvierdaagse en is het mogelijk om je hier op te geven voor de editie van 2012.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.