eindelijk het is zomer

Het was even wachten, maar eindelijk is hij er: de zomer. Dat merk je direct, want er is opeens een stuk meer leven op straat en mensen zijn vrolijker. Op de camperplaats langs de IJssel bij Wijhe is het wel even behelpen voor de kampeerders. De camperplaats is afgesloten, maar dat weerhoudt de liefhebber er niet van om Wijhe aan te doen. De campers gaan gewoon iets verderop staan, aan het water bij de veerpont.

Zonnebrillen, jurkjes, cabriolets of met een stoel in de zon voor de camper. Wie een rondje langs de IJssel maakt merkt op dat het werkelijk zomer is geworden. Zelfs de schapen op Fortmond, ter hoogte van camping ’t Haasje, zochten verkoeling in de schaduw. Wat wil je ook, met zo’n dikke wollen jas om je lijf.

Echt zwemmen in ‘open’ water is er overigens nog niet echt bij. Bij de Lange Kolk in Den Nul waagden zich maar weinig lang in het water. Bij Boerhaar stond een groepje jongens in zwembroeken op de fietsbrug over de wetering. Toen onze verslaggever hen vroeg, wilden ze best even van de brug springen voor de foto.

De conclusie van de mannen? Het water is nog knap koud. Ze waren dan ook niet heel blij toen onze verslaggever even later terugkwam met de vraag of ze nog een keer wilden springen, de foto’s waren namelijk niet gelukt. Dat wilden ze wel, op een enkeling na. Die vond het water toch echt te koud.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.