einde parkeerproblemen sportpark in zicht

“De deal is rond met de voetbalvereniging en de tennisvereniging.” Met die woorden presenteerde wethouder Haarman dinsdag het akkoord dat de gemeente Raalte en de twee Heinose sportclubs hebben bereikt. Met dat akkoord moeten de parkeerproblemen aan de Stationsweg verleden tijd worden.

Het akkoord omvat de aanleg van 66 nieuwe parkeerplaatsen. Hiervoor moet de tennisvereniging wel 3 van de 7 banen afstaan, maar met een tegemoetkoming van 45.000 euro moet de tennisclub ervoor kunnen zorgen dat er uiteindelijk wel weer vier of vijf vernieuwde banen op de club komen te liggen. De parkeerplaats die nu aan de Stationsweg ligt (met 22 plaatsen) verdwijnt. Daar komt een voetpad.

De doorgang van het plan ligt bij de gemeenteraad. Die moet een akkoord geven voor het plan dat totaal 260.000 euro kost. Vorig jaar werd een vergelijkbaar plan dat een halve ton meer kostte naar de prullenbak verwezen door de politici. VV Heino-voorzitter Vervloet heeft echter goede hoop dat het nu wel door de ‘ballotagecommissie’ zal komen.

“Het wordt per saldo veiliger met dit plan. Als de raad dit plan als te duur bestempelt, moet ze ook even de veiligheid meerekenen. De veiligheid en aanblik van de Stationsweg worden er een stuk beter van. Nu is de kans er om het te realiseren.” Vervloet benadrukt dat het plan niet alleen ten goede komt van de voetbalvereniging en de tennisclub. “Ook de handbal, kinderopvang Koos, de tafeltennis en de gebruikers van de Stationsweg zijn er bij gebaat. Het wordt er gewoon beter op.”

Op 27 september moet de gemeenteraad een besluit over het plan nemen. Voor die tijd wil Vervloet zich nog tot de politici wenden. “Het gaat om de veiligheid en om voldoende parkeerplaatsen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.