drivers uut salland present tijdens truckstar

De truckers van Nederland zijn dit weekend weer te vinden op het TT-circuit van Assen. Hier wordt het jaarlijkse Truckstar festival gehouden. Ook uit Salland en directe omgeving zijn er weer diverse trucks aanwezig.

Vrijdagavond konden alle truckers zich opstellen langs de baan waar hun een plaats was toegewezen. De organisatie moest ook dit jaar weer loten, waarbij veel truckers de boot misten. Er is altijd een groter aanbod van truckers dan er geplaatst kan worden.

Truckers uit heel Nederland weten dit weekend de weg naar Assen te vinden. Trucks welke uit het buitenland afkomstig zijn doen vaak mee om de prijzen, zoals verkiezing van de mooiste truck van Nederland. De chauffeurs en ook hun familie zijn nog vaak druk aan het poetsen voor ze de truck mogen showen aan de jury voor de hoofdtribune. Er staan dan ook een honderdtal fraai met de hand geschilderde trucks opgesteld.

Naast deze trucks showen de diverse fabrikanten hun nieuwe modellen. Uiteraard is er ook plaats voor oldtimer trucks, zo zijn er veel prachtige uitvoeringen te bewonderen van het transport van weleer.

Voor veel chauffeurs is het vaak een feest van herkenning, de trucks worden bij elkaar geplaatst met daarbij de nodige attributen, zoals discotheek, zwembad, bbq en andere vermakelijkheden. Kortom veel tijd om even bij te praten, elkaars truck te bewonderen onder het genot van een hapje en drankje.

Het festival duurt nog tot en met zondagavond Mocht je niet in de gelegenheid zijn om te gaan kijken dan is er op zondagavond altijd een prachtige uittocht vanaf 17.00 uur over de A28 richting het werk wat veelal op maandag weer wacht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.