drie dwaze dagen in het lommerrijk

Amfitheater Het Lommerrijk in Luttenberg maakt zich op voor een doldwaas weekeinde. Luto, de plaatselijke toneelgroep brengt vrijdagavond 6 juli, zaterdagavond 7 juli en zondagmiddag 8 juli het blijspel ‘Vrouw zoekt Boer’ op de planken.

De klucht ‘Vrouw zoekt Boer’ is een parodie op het mateloos populaire tv-programma met Yvon Jaspers. Een stoet aan hilarische types zal voorbij trekken, belooft Luto.

Het is minder gewoon dan het lijkt, dat de Luttenbergse toneelvereniging het bospodium in het eigen dorp bestijgt. Het gezelschap speelt normaal gesproken elke winter in dorpshuis Elcerlyc. De toneelgroep kiest niet voor de gemakkelijke weg door dat stuk in de zomer te herhalen in de openlucht. Luto legt de lat hoog en studeert een compleet nieuw stuk in en decorbouwers halen alles uit de kast.

De arbeidsintensieve zomervoorstellingen zijn dan ook geen jaarlijks terugkerende gebeurtenis voor de amateurvereniging. In 2002 vierde de vereniging haar 25-jarig jubileum met een voorstelling in het Pastoorsbos. In 2009 speelde Luto het stuk ‘Herberg Het Swarte Peart’ in Het Lommerrijk. Over die laatste voorstelling praten ze in Luttenberg nog steeds. Stralend weer, honderden mensen op de houten bankjes en overal in het bos ontstonden scènes. Met dat daverende succes in het achterhoofd hebben het theater en de toneelgroep samen besloten om dit jaar een extra voorstelling te houden op zondagmiddag.

De avondvoorstellingen (6 en 7 juli) beginnen om 20.00 uur. Op zondagmiddag 8 juli begint de voorstelling om 14.00 uur. Een kaartje kost 7,50 euro. Tip: hou bij dreigend slecht weer onze website of twitter (@hetlommerrijk) in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.