door de bril van piet pont perspectiefnota

Even rust na een ‘heftige’ behandeling van de perspectiefnota. Nou ja heftig…..je hebt meer werk aan de voorbereiding, dan voldoening van het werk wat dat kost om via amendementen en moties, de grote tanker een bocht te laten maken.

Toch bewoog de voorsteven van de tanker even, want GB ging met twee amendementen voor Heino mee. Als tegenprestatie ging de VVD met een motie van GB mee over de bieb. Het CDA is niet te vermurwen De poesjes (oppositie) bleven dus per saldo met een kater achter, zoals vaker gebeurd, als je niet in de ‘regering’ zit.

De VVD had alternatieve dekkingen voor het gegraai van het college, in de spaarpot van de gemeente. “Je spaart voor tijden dat het slecht gaat” zei Mw. van Steen. Laat het nou helemaal nog niet zo slecht gaan eigenlijk tot nu toe. Reserves (ook bestemmingsreserves en dergelijke) zijn na de vergadering geslonken met 50%, in de tweeëneenhalf jaar besturen door de huidige club. Het gaat pas slecht als de portemonnee leeg is en je dan ineens tot de ontdekking komt dat al die duizenden euro’s aan rente niet meer binnenkomen.

Het grondbedrijf had nog wel een beetje reserve, maar door afwaardering van gronden tot agrarische grond in plaats van bouwgrond, zitten we op de kritische lijn en dat terwijl er nog meer moet worden afgewaardeerd. En dan zitten we onder de streep.

Maar goed CDA/GB weten het allemaal zo goed, dus heb daar vertrouwen in. Kritische geluiden van de oppositie (die de collegepartijen tot nadenken hoort te stemmen) lijken geen effect te hebben. Of eigenlijk…misschien toch wel.

Het CDA verwachtte veel stemmen kwijt te raken in Luttenberg. En na vorig jaar de motie van de VVD te hebben verworpen, kwam het CDA nu zelf met een motie. “er mag niets aan veranderd worden maar jullie mogen wel meedoen” aldus het bericht van CDA-er van Dompselaar. Toen heeft de VVD de oude motie ook maar uit de kast gehaald en die met een nieuwe datum (naast de oude) ingediend.

Maar omdat we wisten dat de ‘onze’ het niet zou halen kozen we voor “second best” en dus voor het resultaat en de Laarman kan nu aan het werk in provincie en Europa om aan de ontbrekende middelen te komen. Ook het hogere onderwijs in Raalte is verzekerd van een toekomst, want Carmel mag nieuwbouw plegen. Misschien waren er nog wel enkele (interessante) onderwerpen, maar die zijn me dan even ontschoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.