de vierde en laatste dag

“Gisteren dacht ik bij mij zelf ‘waar ben ik aan begonnen?’, maar het mooie weer en de honderdduizend mensen langs de kant vandaag, maakte alles goed.” Martijn Temmink uit Raalte heeft de vierde dag van de Nijmeegse wandelvierdaagse zonder problemen uitgelopen. “Vanmorgen even een ‘ibuprofennetje’ tegen de zere voeten, maar verder nergens last meer van.”

De Raaltenaar loopt het liefst met heel warm weer. “Vandaag zag er uit hoe een wandelvierdaagse hoort te zijn. Lekker warm, rijen van tien tot vijftien mensen dik, langs de weg. Echt onvoorstelbaar.” Al was Temmink gisteren niet zo enthousiast, vandaag deed hem de vorige dagen vergeten. “Elke vierdaagse heb je op een andere dag een dipje, voor mij was dat deze keer gisteren. Door de regen was het erg zwaar, maar aan de andere kant was ik ook nog nooit zo snel binnen gekomen. Ook vandaag is het mij goed afgegaan. Ik liep fris de finish over en als het einde goed is, vergeet je de rest.”

Het waren niet alleen de duizenden toeschouwers die Temmink van afleiding voorzagen, ook zijn wandelpartner, Joop Hendriksen uit Voorst, speelde een grote rol voor het bereiken van de finish. “Op deze laatste dag heeft Joop mij er echt doorheen gesleept. En met het vooruitzicht op een groot feest bij de finish in Nijmegen, kon ik het goed volhouden.”

Of hij volgend jaar voor de zevende keer meedoet, weet hij nog niet. “Maar dat zeg ik elk jaar. Misschien doe ik wel om en om, dan sta ik volgend jaar langs de kant. Dat vind ik ook hartstikke mooi.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.