de knieperie klaar voor emigratie

De familie Kleinherenbrink van De Knieperie uit Heeten, René, Bianca, Nik en hond Roan, maken een nieuwe start in Italië. Speciaal voor Salland Centraal maken zij eens in de zoveel tijd een verhaaltje over hun belevenissen.

“We hebben al veel gereisd en vaak zeiden we tegen elkaar: ‘dat wil ik ook wel eens, in een ander land wonen, een andere cultuur ontdekken, andere mensen ontmoeten.’ We hadden het er vaak over, we haalden het blad emigratie bij de Bruna, we keken veel naar programma’s maar het kwam er nooit van. En nu…..gaan we het écht doen!

Vorig jaar zei René: ‘ik wil wel een keer van baan veranderen. Waarom gaan we ons nu niet een keer echt oriënteren om te gaan wonen in het buitenland. Van het een kwam het ander. Veel naar huizen gekeken op internet, contact met makelaars gehad en vorig jaar oktober zijn we dan daadwerkelijk voor het eerst met een makelaar rondgetrokken door Le Marche in Italie. Toen we terugkwamen in Nederland wisten we het zeker en hebben de knoop doorgehakt om hier naar toe te emigreren. In december hebben we ons huis in Heeten te koop gezet. In januari weer met een andere makelaar rondgetrokken en ook huizen bekeken. We kwamen in het gebied bij het plaatsje Penna San Giovanni en zeiden tegen; als ik hier een huis vind dan wil ik hier wel wonen.

En ja hoor, na ongeveer twintig huizen gezien te hebben kwamen we bij een huis terecht. Villa Salita. Alles klopte, het uitzicht naar de bergen, de plek, het dorpje, de omgeving, de school, Nederlandse mensen in de buurt. Mogelijkheden tot bed and breakfast, minicamping, massage- yoga en coachingsdagen willen we gaan opzetten. Diverse workshops, wandel, ski, fiets en mountainbiketochten kunnen we er organiseren. De Adriatische zee op veertig minuten afstand. Dit moet het worden!

We zijn net terug uit Italie omdat de laatste handtekeningen gezet moesten worden en we vertrekken eind juli naar Villa Salita in Le Marche naar het plaatsje Penna San Giovanni. Villa Salita betekend in het Italiaans ‘de klim’. Zo zien wij ons avontuur. We willen in ons leven blijven klimmen en groeien. Klimmen om de top te bereiken. En dit mét vertrouwen. Soms kom je dingen tegen in je leven maar alles draait erom dat je blijft klimmen.

Als we er wonen moeten we nog enkele verbouwingen doen in ons huis en hopelijk kunnen we mensen ontvangen in 2013 in een van de bed and breakfast kamers. Eerste ons huis gereed en de bed and breakfast kamers daarna komen de volgende activiteiten. Inmiddels ben ik met mijn massagepraktijk de Knieperie gestopt sinds 1 juli. We zijn nu bezig met de laatste voorbereidingen en hebben er veel zin in om het leven in Italie op te pakken.

Blijf deze krant lezen want wij houden jullie op de hoogte. Ook kunnen jullie ons volgen op onze site staging2.villasalita.com

Ciao René, Bianca en Nik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.