cda overijssel tegen megabedrijven

Het CDA Overijssel pleit voor voldoende ontwikkelingsmogelijkheden voor familiebedrijven op het platteland. Niet op nieuwe locaties maar door optimaal gebruik te maken van bestaande locaties. Megabedrijven ziet het CDA niet zitten en wil deze voorkomen.

Het CDA is van mening dat de agrarische ondernemer van de toekomst hiervoor oog heeft en een duurzame bedrijfsvoering wenst. De charme van Overijssel ligt volgens de partij vooral in de diversiteit van het mooie landelijk gebied waarbij plaats moet zijn voor vele soorten (economische) activiteiten Ontwikkelingsruimte voor de boeren en recreatieve ondernemers in het landelijk gebied zal voldoende geborgd moeten zijn in de herziening van de omgevingsvisie die de provincie volgend jaar wil vaststellen.

CDA zal er voor pleiten om de burgers bij de herziening van de omgevingsvisie Overijssel te betrekken. Burgerbetrokkenheid staat centraal in het coalitieakkoord en dus ook bij de herziening van de ruimtelijke visie van de partij.

CDA vraagt Gedeputeerde Staten om te zorgen voor voldoende ontwikkelingsruimte voor ondernemers in het landelijk gebied en het tegengaan van megabedrijven. Daarnaast een concrete aanpak om bij de herziening van de omgevingsvisie de burgerbetrokkenheid te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.