cafe brasserie oortwijn opent de deuren

Na een paar weken flink verbouwen opende vrijdag Café Brasserie Oortwijn (voorheen Oortwijn Heino) de deuren. Uitbater Henk Lunsing riep de hulp in van de lezers van Salland Centraal om een naam te bedenken, maar koos uiteindelijk toch voor de vertrouwde naam.

Voor de opening had hij hoog bezoek: het lintje werd doorgeknipt door prins Willem Alexander en prinses Máxima. Dat was een ludieke actie van De Sökkestoppers, want Oortwijn is al jaren de vaste stek van de carnavalsvereniging. Na de opening door het koninklijk duo werd de vernieuwde ruimte officieel ingeluid door het Wilhelmus te zingen.

De muur tussen de serre en wat voorheen de Huiskamer heette, is weggebroken. Zo is het café in twee delen op te splitsen. Uitbater Lunsing wil hiermee bereiken dat hij de Heinoërs een ouderwetse dorpskroeg biedt. Ook moet het voorbijgangers de kans geven om aan te leggen bij zijn gelegenheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.