brommers kiekn in broekland

In Algemeen Beschaafd Nedersaksisch betekent brommers kiek’n: “het zich met ten minste twee personen verwijderen van een feestje onder het valse voorwendsel om gemotoriseerde tweewielers te bewonderen met als werkelijke intentie om te gaan knuffelen”.

In Broekland kun je dit weekeinde brommers kiek’n en tegelijkertijd een “kiekje” maken. Op het terrein verrijst een levensgroot bord van ruim 2 bij 2 meter. Het bord wordt hoogwaardig geprint door Ben Nieuwenhuis van het Broeklandse bedrijf Dsignmakers. Bezoekers kunnen hun hoofd door een gat steken en zich zo laten vereeuwigen in een romantisch tableau rond een Zündapp. ‘Iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje met een camera, dus we verwachten dat veel mensen de kans aangrijpen om een leuke foto te schieten’, melden de Broeklandse organisatoren.

Voorzitter Wout Groot Koerkamp over het idee achter “de brommerkiekplaats”: We willen een ontmoetingsplaats zijn. De liefdes die opbloeien tijdens zo’n feest vormen daarvan hét symbool.’ De Broeklandse kermisorganisatie nodigt prille én ervaren knuffelkonten van harte uitnodigt om hun liefde te vereeuwigen.

De Broeklanders constateren tevens dat er nog maar weinig echte brommers te zien zijn in de stalling naast hun feesttent. Een goede ontwikkeling, want rijden op een brommer na afloop van een dampend tentfeest, dat keurt de organisatie ten zeerste af. Maar het is wel jammer dat daarmee hét excuus verdwijnt om de vlinders in de buik eens flink de sporen te geven. Stiekem hopen de Broeklanders dan ook dat hun “brommerkiekplaats” drempelverlagend werkt voor verlegen verliefden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.