Home / archiefcentraal / bottermarkt oude ambachten in moderne tijd

bottermarkt oude ambachten in moderne tijd

Elke woensdag in juli en augustus worden er in het centrum van Raalte Bottermarkten gehouden. Deze folkloristische markt trok ook afgelopen woensdag veel bezoekers. Op de markt krijgen belangstellenden uitleg over de streekgerechten en gebruiken.

Je kunt genieten van oude boerenambachten zoals mutsen maken, spinnen, manden maken, kantklossen, kralen breien, letterdoeken borduren en klompen maken. Erg populair is het kraampje met de kruudmoes. Het streekgerecht kan volop worden geproefd, niet iedereen kan het goedje waarderen overigens.

De Bottermarkt duurt elke woensdag van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Lees ook

Krommeloop Schiet Toernooi van de Treffer

HEINO – Schietvereniging de Treffer in Heino houdt van 15 oktober tot en met 19 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.