black cat komt 37 cm te kort voor podium

De Black Cat is afgelopen zaterdag net niet ver genoeg gekomen voor een podiumplek. De tractor kwam om precies te zijn 37 centimeter te kort.

Afgelopen zaterdag vertrok de Black Cat naar Putten voor de Beachpull. Het wedstrijdterrein was mooi droog, ondanks de regen van de week ervoor. Echter dit was van korte duur. Juist voor aanvang van de wedstrijd barstte een flinke bui los. Alle tractoren van de Modified klasse, die als eerste werd verreden, stonden al opgesteld in de park ferme. Gauw werden er stukken zeil over de motoren gespannen. De wedstrijd begon uiteindelijk met anderhalf uur vertraging met de Modified klasse.

De wedstrijdleiding besloot, om het programma niet al te ver uit te laten lopen, dat er geen finale run getrokken zou worden maar dat er een floating finish werd verreden. Dat wil zeggen gas blijven geven tot de tractor tot stilstand komt, ook al wordt de 100 meter ( de finish) gepasseerd. Dit betekende een extra zware afstelling van de sleepwagen.

Toen de Black Cat aan de start stond was de verste afstand neergezet door The Judge; 91,02 m. De Black Cat had een goede start en balans en ook de olie bleef binnen de motoren. Aan het eind van de trek rookte het voorste motorblok flink en waren er kort vlammen te zien. De run resulteerde in een afstand van 92,18 meter. Een voorlopige eerste plek.

Maar een paar geduchte concurrenten moesten nog aan de start verschijnen. De eerste die er overheen ging was de Double Screamin [109, 31 m, 1e plaats]. Daarna volgden nog een aantal tractoren die niet over de 92 m kwamen. Met nog twee tractoren te gaan werd het nu toch wel heel erg spannend, zou er dan eindelijk eens een podium plaats in zitten. MPM Seaside Affair startte als 1 na laatste, de tractor had een goede balans en wist 96,57 m te noteren.

De laatste tractor verscheen op de baan en zette de sleepwagen wel heel dicht rond de 92 m neer. Het bleef nog even spannend, mede omdat het scorebord dienst weigerde. De Eager Beaver noteerde een afstand welke net 37 cm verder was dan die van de Black Cat. De Black Cat eindigde als 4e. Het team was weer dik tevreden.

De tractor en met name het voorste motorblok wordt de komende week weer op de nodige punten gecontroleerd zodat alles weer spik en span is voor de wedstrijd in Lochem op 4 augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.