beachvolleybalduo nipt naast engels podium

In het weekend van 14 juli deden beachvolleyballers Lars Bredenoort en Jeroen Groote Schaarsberg, respectievelijk afkomstig uit Epe en Wijhe, mee aan open Britse Beachvolleybalkampioenschap voor jeugd. Dit is een toernooi in Engeland waarin de beste Engelse teams uitkomen om tegen elkaar te volleyballen, het duo strandde net naast het podium, op de vierde plek.

Dit jaar mochten er ook Nederlandse teams meedoen, waaronder dus Bredenoort/Groote Schaarsberg. Beide jongens zijn dit jaar voor het eerst in aanraking gekomen met beachvolleybal en krijgen hierin alle steun van hun school het Centre for Sports and Education (CSE) en hun sponsor Hans Meulman Tegelzetbedrijf.

Voorafgaand aan het toernooi was er nog een trainingsstage voor de jongens om kennis te maken met de trainers en spelers die allemaal betrokken waren bij het toernooi. Die trainingen werden gedaan in een indoorbeachvolleybalhal.

Het toernooi bestond uit twee dagen, de zaterdag voor de poulewedstrijden, en de zondag voor eventuele finales. De zaterdag ging boven verwachting goed, met vooral kwalitatief spel en soms een beetje geluk werd het beachduo eigenlijk makkelijk poule winnaar, waardoor het automatisch de volgende dag mee mocht doen voor de prijzen.

Al vroeg op de zondagochtend werd de kwartfinale gespeeld. De tegenstanders waren al goed ervaren jongens, die al langer bekend waren met beachvolleybal. Maar met degelijk en fanatiek spel lukte het de Nederlanders om toch met een makkelijke eindstand de winst naar zich toe te trekken (21-10 en 21-16). De halve finale daarentegen was een stuk moeilijker, de jongens speelden hier tegen een ander Nederlands beachduo die allebei echt al heel erg ervaren zijn (Edskes/Rietman). In deze wedstrijd was het niveau verschil ook iets te duidelijk en verloren wij helaas (12-21 en 19-21), later bleek dat Edskes/Rietman toernooiwinnaars zouden worden.

Toen konden de jongens alsnog strijden om een podiumplaats, het ging dus om de 3e plaats. Dit was een ongelofelijk spannende wedstrijd waarin het duidelijk was dat de teams niet onder deden voor elkaar. Helaas konden de jongens het niet op de juiste momenten afmaken en werd er dus verloren (19-21 en 19-21).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.